20 000 szelet kölestorta az augsztusi ünnepségeken!

Augusztus 20-a logoAz augusztusi ünnepségek keretében augusztus 19-én és 20-án, a Magyar Ízek Sétányán (a budai rakparton) négy cukrászat, közöttük természetesen a Zila Kávéház is – a két nap alatt összesen 20.000 szelet Kecskeméti barackos kölestortát értékesít kedvezményesen! Az így befolyt összeget jótékonysági célra fordítjuk.

Várunk mindenkit szeretettel tehát a Magyar Ízek Sétányán (mi a Lánchídnál leszünk!).
Bővebb információ az ünnepségekről: augusztus20.kormany.hu

Természetesen, aki nem tud kimenni a budai rakpartra, kávéházunkban is megkóstolhatja Magyarország tortáját augusztus 20-ától!

 

Téves sajtóhírek – a kölestorta NEM fogyasztható cukorbetegek által!

KölestortaMagyarország Tortájának augusztus 10-i, parlamenti sajtótájékoztatója után több webes hírportálon és weblapon téves információ jelent meg az eseményről szóló cikkekben.

„A desszertet cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják” mondat ebben a formában a sajtótájékoztatón nem hangzott el és nem helytálló, valamint rendkívüli kockázatot jelent a cukorbetegek és lisztérzékenyek számára.

Az eredeti, a Zila Kávéház receptje alapján készült torta nem fogyasztható sem lisztérzékenyek, sem cukorbetegek által!

A sajtótájékoztatón és több más nyilatkozatban arról tájékoztattuk a médiumokat, és rajtuk keresztül a lakosságot, hogy a torta, mivel az alapja kölestésztából készül, mely nem tartalmaz lisztet, az alapanyagait tekintve megfelelő gyártási technológia és a jogszabályban meghatározott előírások betartásával gluténmentesen, valamint diétás étrendbe illeszthető formában is készíthető, a receptben a megfelelő, cukorbetegek számára fogyasztható cukorpótló anyagok cukor helyetti használatával.

Már a negyedik alkalommal…

Kecskeméti barackos kölestortaIdén ismét a Zila Kávéház csapata érdemelte ki a jogot, hogy elkészítse Magyarország születésnapi tortáját. Bár ez már a negyedik alkalom, hogy ilyen megtiszteltetés éri a csapatot, számunkra természetesen nagy öröm, hogy az igen szigorú feltételeknek meg tudott felelni az általunk készített Kecskeméti barackos kölestorta, amely Zila Tortaformában készül.
Zila László több megkeresésnek eleget téve “hagyta magát befolyásolni”, amikor megálmodta a köles – ősi magyar gabona, kitűnő élettani hatásokkal – és kecskeméti barack házasítását egy tortában. Így létrehozott egy édességet, amely amellett, hogy a magyar hagyományokat táplálja, még az egészségesség felé támasztott egyre nagyobb igénynek is megfelel. Ez manapság különösen fontos.
Az elkészítésre vállalkozóknak igyekszünk segítséget nyújtani azáltal, hogy mind a szakma, mind pedig az érdeklődők számára alkalmazható videót készítettünk. Egy technológiai bemutató videót, ahol az elkészítést mutatja be Zila László és Farkas Vilmos, a Zila Kávéház cukrásza, lépésről-lépésre Buza Sándor, és a Laptopkonyha.hu csapata segítségével.